5 Motive pentru care sănătatea mintală este importantă


Sănătatea mintală ar putea să nu pară la fel de importantă, deoarece nu doare fizic și, de multe ori, este trecută cu vederea. Cu toate acestea, include starea noastră de bine, psihologică, socială și emoțională . Afectează modul în care gândim, simțim și acționăm. De asemenea, ajută la determinarea modului în care gestionăm stresul, relaționăm cu ceilalți și luăm alegeri. Sănătatea mintală este importantă în fiecare etapă a vieții, de la copilărie, adolescență până la vârsta adultă.

Iată cinci motive pentru care sănătatea mintală este importantă și de ce trebuie să aveți grijă de ea:

1. Bolile mintale sunt mai frecvente decât crezi. De fapt, ele sunt mai răspândite decât cancerul, diabetul sau bolile de inimă. Aproximativ 20% din tinerii din lume au tulburări sau probleme mentale și aproximativ jumătate dintre ei prezintă tulburări înainte de 14 ani. Aceasta este o scară masivă și ceva care ar trebui abordat pe scară largă atunci când vine vorba de conștientizare și tratament. Tot mai mulți oameni se sinucid în fiecare an fiind a doua cauză principală de deces la tinerii de 15-29 ani. Conștientizarea acestui fapt și luarea în considerare a simptomelor este esențială pentru reducerea riscului de depresie și alte tulburări. Indiferent de locația sau statutul unei persoane, bolile mintale pot afecta pe oricine. Indiferent de vârsta, rasa, religia sau venitul oamenilor, aceste boli pot fi prezente. Ele pot perturba gândirea, starea de spirit, sentimentul și funcționarea zilnică a unei persoane.

2. Există multe tipuri diferite de boli mintale. Cele mai grave includ depresia, tulburarea bipolară, schizofrenia, tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de stres posttraumatic, tulburarea de panică și tulburarea de personalitate. Patru dintre cele zece cauze principale ale dizabilității din Statele Unite și alte țări în curs de dezvoltare sunt, de asemenea, cauzate de tulburări mintale precum acestea. Există și alte cazuri mai ușoare de boli mintale, care ar trebui totuși abordate, dar acestea sunt exemple foarte grave. Aceste condiții nu trebuie încurcate și un alt motiv pentru care conștientizarea și acțiunea în domeniul sănătății mintale sunt atât de importante.

3. Familia este afectată. Tulburările mintale pot afecta și familiile și, în majoritatea cazurilor, copiii sunt cei afectați profund de acest lucru. Studiul arată că, copiii persoanelor cu boli mintale au o șansă mai mare de a dezvolta boli proprii, precum și o multitudine de alte probleme de comportament. Dacă copiii nu pot vorbi în mod deschis cu părinții lor, se izolează de societatea care duce la probleme pe care, de multe ori, îi urmează bine până la vârsta adultă.

4. Productivitatea muncii și stabilitatea financiară. Nimeni nu este cu adevărat 100% mulțumit de munca lor și există zile în care se pare că problemele continuă să se acumuleze și nu există soluții pentru ele. Oamenii care se confruntă cu boli mentale de multe ori ratează munca și nu sunt productivi, ceea ce duce la probleme financiare. Un raport spunea că 200 de milioane de zile de muncă sunt pierdute în fiecare an doar pentru depresie. Dacă oamenii care suferă de boli mintale ar avea un loc sigur pentru a vorbi despre problemele lor, poate că acest număr nu ar fi atât de mare. Oamenii ar trebui să poată merge la locul lor de muncă și să se simtă confortabil căutând ajutor dacă apare o situație.

5. O viață mai lungă, mai fericită. Dacă vă este prea frică să recunoașteți bolile psihice, veți ignora semnele de avertizare. Amintiți-vă, doar pentru că nu doare, nu înseamnă că nu este acolo. Nu ignorați simptomele, deoarece se pot transforma ușor în probleme fizice. Dacă vorbești cu cineva, acesta poate atenua durerea din mintea ta și din corpul tău. Studiile au descoperit că persoanele cu boli mintale au o speranță de viață mai mică. Dacă căutați ajutor pentru problemele dvs., vă veți simți mai bine și este posibil să creșteți doar zilele în care trăiți.

Mulți consideră că sănătatea mentală nu este la fel de importantă precum sănătatea fizică, dar nu este creierul tău un organ al corpului tău? La fel cum spatele poate suferi de încordare, tot așa poate creierul tău, dar la un nivel mai intens. Nu vă fie frică să căutați ajutor.

Comments

Popular posts from this blog

Why writing?